Založ si blog

Marec – mesiac pohybu a prevencie obezity

Naše aktivity k tohtoročnému Svetovému dňu obezity (WOD) 2022 prebiehajú počas celého mesiaca marec.

Jedna z nich má názov Nordic walking PROTI obezite. Naša organizácia už minulý rok na webinári k WOD 2021 vyzvala všetkých poslucháčov k aktívnemu pohybu a na webstránke sme uverejnili lekcie rôznych druhov pohybových aktivít. Prednášku o účelnosti a význame Nordic walkingu ako dôležitej pohybovej aktivity pre naše telo mala Katka Árendáš, lektorka NW ( video je stále na www.sklon.sk ).

V tomto roku, keďže sme nevedeli, ako sa bude vyvíjať epidemiologická situácia, sme sa chceli zamerať k WOD 2022 na vonkajšie pohybové aktivity. Preto sme spolu s Luciou Okoličányiovou, prezidentkou Slovenskej Nordic walking asociácie pripravili akciu 1. ročník Nordic walking PROTI obezite.

Certifikovaní inštruktori NW na celom Slovensku v lekciách NW účastníkom vysvetlia , čo je to Severská chôdza, ukážu ako sa majú s paličkami správne pohybovať nielen po rovine, ale aj v prostredí s určitým sklonom. Tomuto druhu aktívneho pohybu sa môžu venovať všetci ľudia bez rozdielu veku a hmotnosti. NW je úzko spojený so zdravým životným štýlom a na ľudský organizmus má blahodarný vplyv a jeho pozitívne účinky boli dokázané vedecky . O vplyve NW na prevenciu nadhmotnosti a obezity určite budem ešte písať článok na našom blogu .

Vplyv stigmy obezity na zdravie dospievajúcich

30.11.2022

Život s obezitou v dospievaní je spojený s vysokou mierou depresie, úzkosti a nízkej sebaúcty. S tým súvisí aj väčší počet pokusov o chudnutie, väčšie kolísanie hmotnosti a pocity bezmocnosti. V porovnaní s obezitou u dospelých v neskoršom veku je spojená aj s vyšším BMI a veľkým rizikom cukrovky 2. typu; je potrebné konať včas. Na rozdiel od mnohých iných [...]

Nové Usmernenia pre liečbu obezity v Írsku

05.11.2022

V októbri 2022 boli vydané v Írsku nové Usmernenia pre liečbu obezity, ktoré sa prednostne zameriavajú na zdravie a kvalitu života. Tieto liečebné Usmernenia inovatívnym spôsobom definujú starostlivosť v obezite, spolu s podporou lekárov, skupín pacientov a HSE (Health and Safety Executive). Asociácia pre štúdium obezity na Írskom ostrove (ASOI) uverejnila nové Írske [...]

Hlas mladých v obezite

04.11.2022

V októbri začala medzinárodná kampaň “ Hlas mladých v obezite “ , ktorej cielom je zvýšenie povedomia celej spoločnosti o problematike obezity, s ktorou sa stretáva naša mládež, ich rodičia , opatrovatelia a zdravotnícki pracovníci. Táto kampaň je iniciatívou pacientskej organizácie Európska koalícia ľudí žijúcich s obezitou ( ECPO), kuk ktorej sa pripája aj [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Hanka

Vaše zdravie závisí len od Vás

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 16120x
Priemerná čítanosť článkov: 1343x

Autor blogu

Kategórie