Založ si blog

Kilometre PROTI obezite – výzva pre vaše zdravie

Európska asociácia pre výzkum obezity ( EASO ) a jej skupina expertov vydala v minulom roku súhrn odporúčaní o zdravotných výhodách a benefitoch cvičenia pre odborníkov a ľudí žijúcich s nadváhou a obezitou. Zdôrazňujú jeho pozitívnu hodnotu pre ľudí s nadváhou a obezitou a nutné zatriedenie fyzickej aktivity ako súčasť komplexného prístupu v prevencii a manažmente nadváhy a obezity.

Vieme, že fyzická aktivita a cvičenie tvoria “ kľúčový pilier “ pri zvládaní nadváhy a obezity a je dôležité, aby sa s novými odporúčaniami vytvorenými pracovnou skupinou EASO zoznámili praktickí lekári , zdravotnícki pracovníci a pacienti v celej Európe. O prínose fyzickej aktivity pre naše zdravie si môžete prečítať na www.sklon.sk.

Zdraviu prospieva akýkoľvek pohyb, ktorý prebieha v rámci našich pracovných povinností, vo voľnom čase alebo pri doprave, športe, chôdzi, jazde na bicykli alebo pri domácich prácach. A to bol jeden z dôvodov, prečo sme okrem nášho projektu Nordic walking PROTI obezite pripravili ďalšiu akciu – Kilometre PROTI obezite.

Naše Centrum zdravia a prevencie obezity Hygeia ponúka ako súčasť našich aktivít k Svetovému dňu obezity ( WOD 2022 ) v tomto mesiaci každému, kto v priebehu jedného týždňa ( 7 dní ) urobí viac ako 15 km ( chôdza, Nordic walking , beh, bicyklovanie, plávanie, lyžovanie ) možnosť diagnostiky tela ( zistenie množstva svalov, tuku, vody, minerálov, bazálneho metabolismu ) na prístroji InBody ZADARMO.

Je to súčasne zaujímavá a prínosná výzva pre všetkých , ktorým nie je pohyb cudzí a majú záujem dozvedieť sa viac o svojom tele.

#World Obesity Day

Vplyv stigmy obezity na zdravie dospievajúcich

30.11.2022

Život s obezitou v dospievaní je spojený s vysokou mierou depresie, úzkosti a nízkej sebaúcty. S tým súvisí aj väčší počet pokusov o chudnutie, väčšie kolísanie hmotnosti a pocity bezmocnosti. V porovnaní s obezitou u dospelých v neskoršom veku je spojená aj s vyšším BMI a veľkým rizikom cukrovky 2. typu; je potrebné konať včas. Na rozdiel od mnohých iných [...]

Nové Usmernenia pre liečbu obezity v Írsku

05.11.2022

V októbri 2022 boli vydané v Írsku nové Usmernenia pre liečbu obezity, ktoré sa prednostne zameriavajú na zdravie a kvalitu života. Tieto liečebné Usmernenia inovatívnym spôsobom definujú starostlivosť v obezite, spolu s podporou lekárov, skupín pacientov a HSE (Health and Safety Executive). Asociácia pre štúdium obezity na Írskom ostrove (ASOI) uverejnila nové Írske [...]

Hlas mladých v obezite

04.11.2022

V októbri začala medzinárodná kampaň “ Hlas mladých v obezite “ , ktorej cielom je zvýšenie povedomia celej spoločnosti o problematike obezity, s ktorou sa stretáva naša mládež, ich rodičia , opatrovatelia a zdravotnícki pracovníci. Táto kampaň je iniciatívou pacientskej organizácie Európska koalícia ľudí žijúcich s obezitou ( ECPO), kuk ktorej sa pripája aj [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Hanka

Vaše zdravie závisí len od Vás

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 15054x
Priemerná čítanosť článkov: 1255x

Autor blogu

Kategórie