Založ si blog

Naša cesta za zdravím a prevenciou obezity

Vítam Vás na blogu nášho občianskeho združenia, ktoré sa volá Slovenská koalícia ľudí s obezitou a nadváhou ( SKLON ). Názov vytvoril skratku, ktorá má viac významov, či už je to najbežnejší výraz pre výškový rozdiel 2 bodov alebo úrovní, ale môže znamenať aj tendenciu, náklonnosť alebo náchylnosť na určité ochorenia, prípadne nábeh na obezitu.

Naším poslaním je pomáhať všetkým, ktorí majú problém s nadváhou a obezitou, aby mali viacej informácií o tomto ochorení, o jeho prevencii, diagnostike a liečbe. Máme 3 spôsoby obrany proti obezite, a to je prevencia, informovanosť a vzdelávanie. A to je aj našou misiou.

Už od roku 2020 organizujeme každý rok rôzne aktivity v spolupráci s ďalšími organizáciami k Svetovému dňu obezity ( World Obesity Day ), Dňu stigmy, vytvorili sme Akadémiu Zdravia pre vzdelávanie o prevencii obezity, založili SKLONklub s Poradňou zdravia a prevencie obezity pre našich členov a uverejňujeme a informujeme o našich aktivitách v médiách. Viacej na www.sklon.sk, www.poradcaprevyzivu.sk.


Svetový deň obezity má za cieľ upozorniť na rastúcu epidémiu obezity v Európe a potrebu lepšej prevencie a liečby. K tohtoročnému Svetovému dňu obezity ( Worls Obesity Day Europe 2022 ) sme pripravili v spolupráci našimi partnermi viacej akcií. Sú zamerané prednostne na pohybové aktivity, ktoré prebiehajú celý mesiac marec a budeme radi, keď sa ich zúčastníte a prídete medzi nás. O význame pohybu a fyzickej aktivity pre naše zdravie máme na našej stránke preložené veľmi pekné infografiky z Európskej asociácie pre výskum obezity ( EASO). Určite si ich prečítajte.

Na našej webke máte možnosť si tiež pozrieť videa s cvičením od Kompavy, jógu, Fyzio Pilates alebo si zatančiť salsu.

O ďalších našich ďalších aktivitách Vás budeme informovať priebežne.

Vplyv stigmy obezity na zdravie dospievajúcich

30.11.2022

Život s obezitou v dospievaní je spojený s vysokou mierou depresie, úzkosti a nízkej sebaúcty. S tým súvisí aj väčší počet pokusov o chudnutie, väčšie kolísanie hmotnosti a pocity bezmocnosti. V porovnaní s obezitou u dospelých v neskoršom veku je spojená aj s vyšším BMI a veľkým rizikom cukrovky 2. typu; je potrebné konať včas. Na rozdiel od mnohých iných [...]

Nové Usmernenia pre liečbu obezity v Írsku

05.11.2022

V októbri 2022 boli vydané v Írsku nové Usmernenia pre liečbu obezity, ktoré sa prednostne zameriavajú na zdravie a kvalitu života. Tieto liečebné Usmernenia inovatívnym spôsobom definujú starostlivosť v obezite, spolu s podporou lekárov, skupín pacientov a HSE (Health and Safety Executive). Asociácia pre štúdium obezity na Írskom ostrove (ASOI) uverejnila nové Írske [...]

Hlas mladých v obezite

04.11.2022

V októbri začala medzinárodná kampaň “ Hlas mladých v obezite “ , ktorej cielom je zvýšenie povedomia celej spoločnosti o problematike obezity, s ktorou sa stretáva naša mládež, ich rodičia , opatrovatelia a zdravotnícki pracovníci. Táto kampaň je iniciatívou pacientskej organizácie Európska koalícia ľudí žijúcich s obezitou ( ECPO), kuk ktorej sa pripája aj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Hanka

Vaše zdravie závisí len od Vás

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 15743x
Priemerná čítanosť článkov: 1312x

Autor blogu

Kategórie