Kilometre PROTI obezite – výzva pre vaše zdravie

16. marca 2022, Hanka, Nezaradené

Európska asociácia pre výzkum obezity ( EASO ) a jej skupina expertov vydala v minulom roku súhrn odporúčaní o zdravotných výhodách a benefitoch cvičenia pre odborníkov a ľudí žijúcich s nadváhou a obezitou. Zdôrazňujú jeho pozitívnu hodnotu pre ľudí s nadváhou a obezitou a nutné zatriedenie fyzickej aktivity ako súčasť komplexného prístupu v prevencii a manažmente nadváhy a obezity.

Vieme, že fyzická aktivita a cvičenie tvoria “ kľúčový pilier “ pri zvládaní nadváhy a obezity a je dôležité, aby sa s novými odporúčaniami vytvorenými pracovnou skupinou EASO zoznámili praktickí lekári , zdravotnícki pracovníci a pacienti v celej Európe. O prínose fyzickej aktivity pre naše zdravie si môžete prečítať na www.sklon.sk.

Zdraviu prospieva akýkoľvek pohyb, ktorý prebieha v rámci našich pracovných povinností, vo voľnom čase alebo pri doprave, športe, chôdzi, jazde na bicykli alebo pri domácich prácach. A to bol jeden z dôvodov, prečo sme okrem nášho projektu Nordic walking PROTI obezite pripravili ďalšiu akciu – Kilometre PROTI obezite.

Naše Centrum zdravia a prevencie obezity Hygeia ponúka ako súčasť našich aktivít k Svetovému dňu obezity ( WOD 2022 ) v tomto mesiaci každému, kto v priebehu jedného týždňa ( 7 dní ) urobí viac ako 15 km ( chôdza, Nordic walking , beh, bicyklovanie, plávanie, lyžovanie ) možnosť diagnostiky tela ( zistenie množstva svalov, tuku, vody, minerálov, bazálneho metabolismu ) na prístroji InBody ZADARMO.

Je to súčasne zaujímavá a prínosná výzva pre všetkých , ktorým nie je pohyb cudzí a majú záujem dozvedieť sa viac o svojom tele.

#World Obesity Day